Det Professionella köket: 5 must-haves när du ska öppna restaurang

Är du är i processen att öppna restaurang? Då är det mycket viktigt att du väljer rätt professionell utrustning för just din verksamhet. I ditt nya kök vill du ha lättanvända produkter som är utformade för att göra ditt arbetsliv så enkelt som möjligt. En personlig anpassning av köket är den enkla vägen till att göra ditt kök mer effektivt, produktivt och stressfritt.
Vår kock Daniel Pettersson har sammanställt en lista med sina 5 must-have produkter när man ska öppna restaurang.

1. Kombiugn
Med rätt val av kombiugn kan du göra din verksamhet mer hållbar, spara pengar, minska miljöpåverkan och den kan faktiskt även hjälpa dig i ditt dagliga arbete – många punkter som är värdefulla när du ska öppna restaurang. Vad betyder då detta?
Jo, främst två saker: ugnen ska vara lättanvänd och ge jämnt resultat.

Grundläggande för att få det perfekta resultatet är att kunna hantera temperaturen och luftfuktigheten i ugnsutrymmet. Ugnens instickstermometer ger dig hundraprocentig kontroll över temperaturen. Med Electrolux SkyLine ugn får du en mängd intelligenta funktioner och specialprogram som kommer att förändra sättet du lagar mat på.

Med andra ord större effektivitet och vinster med särskilda specialprogram! Har du dessutom en ugn som kan kommunicera med Blast Chillern kan du revolutionera sättet du arbetar på och reducera stressen i köket och samtidigt spara tid som du kan lägga på annat.

2. Blast Chiller/Freezer
När den professionella kombiugnen kan uppnå mycket höga temperaturer kan den professionella Blast Chillern istället komma ner i mycket låga temperaturer. En Blast Chiller är viktig för hygien- och livsmedelssäkerheten och är dessutom en betydande faktor för att reducera svinn. En Blast Chiller/Freezer är den enkla vägen till att göra ditt kök mer effektivt, produktivt och stressfritt.

Du kan få ut mesta möjliga av din personal, planera aktiviteter snabbare och reducera stress genom att utnyttja de lugnare stunderna i ditt kök för att förbereda större mängder mat i förväg. Råvarorna och maten behåller sin fräschör, färg, textur och smak med kvalitet som nytillagat.

Öppna restaurang, fem must haves i ditt professionella kök

Har du ont om utrymme? SkyLine ChillS kyler inte bara, den erbjuder också särskilda LiteHot-program. Det är den enda i branschen som fungerar både för blast chilling och upptining. Tillaga, snabbkyl eller snabbfrys, återuppvärm endast vid behov och endast den mängd som krävs. Lägg där till SkyDuo och du kan spara mycket tid då ugnen och Blast Chillern kommunicerar med varandra och ugnen står redo när programmet är färdigt. Öppna restaurang på rätt sätt och spara tid. Vad gör du med tiden du får över?

3. Vakuumförpackare
En vakuumförpackningsmaskin är en avgörande faktor för att bevara dina råvaror. Ingen luft – ingen bakterietillväxt. Så enkelt är det. En kraftfull vakuumförpackare kan eliminera 99.9% av syret i din vakuumpåse och förebygga bakterietillväxten. Inte nog med det: du kan även tillaga med sous-vide för att ge din mat fantastiska smaker och textur. Tillsammans med kombiugnen och den kompletta Cook&Chill-processen kan vakuumförpackningsmaskinen vara ditt ess i rockärmen för bästa resultat i köket.

4. Visp- och blandningsmaskin
När det kommer till bakning, desserter och färsk pasta så talar man om vikten av en kraftfull och pålitlig professionell visp- och blandningsmaskin. När exempelvis nybakat bröd och bakverk blir alltmer viktigt för restauranger som vill servera kvalitetsprodukter, är det en god idé att ha en maskin med flera funktioner i en för att vispa, knåda och blanda både smet, deg, krämer, mousser och såser. Med Electrolux Professionals visp- och blandningsmaskiner BE5, BE8 och BE10 kan du dessutom göra din sorbet och glass krämig och fluffig innan servering.

5. Induktionsspis
När du exempelvis ska koka såser, bryna, steka eller koka karamell till desserter är induktionsspisen rätt val. En Induktionsspis är snabb, pålitlig och energieffektiv. Då värmen överförs direkt till maten och är direktverkande blir det ingen värmestrålning, vilket bidrar till ett bättre arbetsklimat i köket.

Visste du att en induktionshäll med kärlavkänning och 90% energieffektivitet ger 75% energibesparingar jämfört med traditionella elspisar? När du ska öppna restaurang är det viktigt att din utrustning håller länge och är anpassad efter ditt behov.
Thermaline spisserie är framtagen för att fungera år efter år i krävande köksmiljöer och har en rad funktioner och installationsalternativ som ger dig möjlighet att själv bestämma spisens utformning.

Till sist!
Glöm inte vikten av kontinuerlig service för att dina produkter ska fungera och prestera. Länge.
Service. Service. Service. Det bästa sättet för att undvika oväntade problem i ditt kök och öka effektiviteten. Se till att skaffa ett skräddarsytt avtalspaket, anpassat efter just din verksamhets behov när du ska öppna restaurang.

Kontakta oss!

Detta kanske är intressant för dig?

Det Professionella köket: 5 must-haves när du ska öppna restaurang 2019-05-22T16:28:01+00:00 Electrolux Professional