Lux, EAT & B.A.R

Stockholm, Sweden

Electrolux Professional levererar till gastronomiska visionärer som öppnar EAT.

Peter Johansson och Henrik Nordströms senaste gastronomiska äventyr, restaurang EAT, öppnade sina portar våren 2012.

Henrik Nordström, Årets Kock och silvermedaljör i Bocuse d’Or, och Peter Johansson besökte Electrolux Professional Innovation Center för att lära sig mer om Electrolux lösningar som ex. air-o-steam Touchline kombiugnar och air-o-chill blastchillers/freezers. Johansson och Nordström driver sedan tidigare två lyckade krogkoncept utrustade med Electrolux Professionals lösningar; restaurang LUX och restaurang B.A.R.

Senaste tillskottet restaurang EAT (European Asian Taste), erbjuder gästerna europeiska såväl som asiatiska smaker och

ligger i den trendiga Mood gallerian i centrala Stockholm. Åtta kockar rekryterades från Kina för att sätta de rätta smakerna. Till sin hjälp i köket har kockarna Electrolux Professional lösningar som Thermaline spis, air-o-steam kombiugnar, air-o-chill blastchillers, huvdiskmaskiner, wine-line diskmaskiner, kyl- och frysskåp samt beredningsmaskiner.

I november 2010 drabbades restaurang LUX av eldsvåda som förstörde köket och Electrolux Professional tillfrågades som leverantör till det nyrenoverade köket. Restaurang LUX ligger på Lilla Essingen, tidigare Electrolux huvudkontor. LUX har en skandinavisk filosofi med lokala råvaror och har fått många utmärkelser bl a. av White Guide, DN’s Gulddrake och Guide Michelin. Nyligen döptes restaurangen om till LUX dag för dag då restaurangmenyn omprofilerades.

Restaurang B.A.R öppnade i november 2009 och blev snabbt en succé där gästerna komponerar sin egen meny genom att välja bland färsk fisk, kött, säsongens grönsaker och tillbehör. På restaurang B.A.R finner vi Electrolux Professionals Thermaline, air-o-steam kombiugnar, air-o-chill blastchillers, huvdiskmaskiner, underbänkdiskmaskiner, kyl- och frysskåp samt beredningsmaskiner.

Lux, EAT & B.A.R 2017-09-09T12:51:38+00:00 Electrolux Professional